FG House Renovation / Manzoniterra Arquitectos

0

FG House Renovation / Manzoniterra Arquitectos

© Marcos Guiponi© Marcos Guiponi© Marcos Guiponi© Marcos Guiponi+ 16


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    41 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2020


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project
    Manufacturers: Autodesk, bias, The puntal, Hierros Sabatini, Sodimac

  • Main architect:

    Manzoniterra Arquitectos

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

“We have been working on recycling and renovations for some time, and one of the things that drives us about these orders is the fact of creating a tension between the old and the new… The typologies of standard or traditional houses “Patio House “of Montevideo, with high ceilings, load-bearing walls, vaults, joists and small compartments do not generally adapt spatially to the demands of contemporary life. However, these houses have high ceilings and materials of a great aesthetic value. Combining the old and the imperfect with the new, the fine and the delicate, that is what it is all about… Finding a tectonic balance that allows a certain rusticity, warmth and bareness of the material, by contrast with minimalist sobriety and synthetic machine-made perfection. . We believe that there is much to explore in the fusion of old and new and that this project is a start for us…

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi
Ground floor
Ground floor
© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

Reform of a house located in Brazo Oriental, MVD, Uy.
The clients had a minimum budget and before moving, they asked that the accessibility to the roof be improved, which will serve as a garden in height since the house did not have a courtyard with ground.

There were two very steep wooden stairs connecting a small dining room with an enclosed mezzanine and the roof. The entrance was an old shed where you had to crouch.

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi
cross section
cross section
© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

The concept starts from the integration of the social spaces of the house (living room, dining room, mezzanine and roof garden) through a single open and continuous space, which will connect the three interior environments to the roof terrace. Despite the small budget, a partial restructuring has been carried out including, among other things, the renovation of the kitchen and new finishes.

Two linear staircases were placed against the party walls and the plasterwork was removed, leaving the original brick bare. Finally, a metal cabin was built with a side skylight allowing covered access to the hanging garden and bathing the interior of the house in diffused light. The new exit has made it possible to gain an “office” space open to the living-dining room and to improve the general lighting of the house.

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

Share.

Comments are closed.