Renovation of a townhouse in Hanoi / i.House Architecture and Construction

0

Renovation of a townhouse in Hanoi / i.House Architecture and Construction

© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le© Hoang Le+ 32

© Hoang Le
© Hoang Le

Text description provided by the architects. Townhouse is a very special and popular type of house in Vietnam. This type of house is mostly rectangular in shape, with the width much smaller than the length. The townhouse has only one front, the remaining three sides are adjacent to neighbors and often used as commerce or a combination of commerce and accommodation. Our project is also such a townhouse.

© Hoang Le
© Hoang Le

The 4-storey old house on the area of ​​49m2, the facade of 4.7m wide runs along a large street, adjoins a riverbank and straight west – south-west which receives a huge amount of heat from noon to late afternoon. afternoon. Also, the old house has been renovated several times and is home to 4 households (10 members in a 3 generation family) so each floor of the house is divided into small, very cramped and dark spaces.

© Hoang Le
© Hoang Le
Ground floor plan
Ground floor plan
© Hoang Le
© Hoang Le

With the desire to renovate all the interior and exterior space of the house so that it is airy and cool in summer, warm in winter, on the old frame system and of course must meet the wishes of the owners with two small children, and simultaneously must have space for the family business on the 1st and 2nd floor.

© Hoang Le
© Hoang Le

To solve this problem, we divide the functions vertically according to the height of the house, build another 1.5 floors so that the living space is from the 3rd to the 5th floor (a living room, a kitchen on the 3rd floor, bedrooms on the 4th and 5th floors). The dividing walls have been demolished, the air and light space at the end of the house has been fully utilized to create front to back, bottom to top convection airflow. The back of the house has good light, natural ventilation for the back, auxiliary rooms.

© Hoang Le
© Hoang Le

Nature crowds into the house and intertwines with the rear space when the concrete tank solution was chosen, the tank was “bevelled from top to bottom – protruding and recessed blocks” and covered with green trees that create hanging gardens that act as an insulating layer, preventing dust and smoke from coming in to make indoor living space cooler and cooler. Glass doors near the high ceiling are used to create great visibility, add space and simultaneously control the temperature in summer or winter, and most importantly, bring abundant natural light into the living space.

© Hoang Le
© Hoang Le

From now on, this townhouse has harmonized with nature through our spatial choice solution, in order to provide owners with a soft, friendly and more environmentally friendly living space.

© Hoang Le
© Hoang Le

Share.

Comments are closed.